EkoloŠko bilje gajimo na crvenoj kamenitoj zemlji između planinskih masiva.

Ukoliko uporno tragate za prirodnim etericnim uljima pouzdanog proizvodjaca i proverenog kvaliteta nastalim iz lekovitog, aromaticnog bilja, raznovrsne namene, a nestrpljivi ste u postizanju pozitivnih rezultata upoznacemo Vas sa plantazom Siempreviva. Navedena plantaza je pozicionirana u blizini Nisa, prema Pirotu, u podnozju Suve planine, klima podseca na mediteransku cime smo stekli odlicne uslove koji pogoduju gajenju raznih vrsta bilja za koje smo se opredelili. Poslujemo od 2012. god., uz ulaganje, trud, inovacije i rad, povrsina nase plantaze se povecala i trenutno raspolazemo sa 24 ha, sa tendencijom daljeg sirenja. Konstantno razmatramo mogucnosti za uvodjenje novih vrsta lekovitih bilja, smisljamo recepture za nove proizvode. Kako se bavimo uzgojem raznih vrsta bilja, medju kojima su najdominantnije povrsine pod smiljem, lavandom, maticnjakom, kamilicom, vreskom i mnogim drugim raspolazemo sa raznovrsnim etericnim uljima, maceratima i hidrolatima kao nus proizvodima, podstaknuti rastom potreba za navedenim proizvodima stalno tragamo za inovacijama.

Prvih pet godina postojana Siempreviva je svoje proizvode plasirala na Evropsko i Americko trziste, medjutim, primetivsi nedovljnu zastupljenost istih na domacem trzistu bazirali smo se na zadovoljavanje potreba domacih potrosaca, njihovo upoznavanje sa prirodnim proizvodima neophodnih svakom domacinstvu. U paleti nasih proizvoda zastupljena su ulja razlicitih namena, svojstava i dejstva, odredjena se koriste u svrhu lepote, pojedina su pogodna za prociscavanje disajnih puteva, za smirenje, za prehladu – prijatnih i osvezavajucih mirisa. Razlikujemo oralnu, dermalnu i inhalarnu upotrebu etericnih ulja.Celokupan proizvodni proces odvija se u nasoj destileriji uz obavezne kontrolne preglede kako bismo svojim klijentima i potrosacima obezbedili kvalitet i sigurnost, ucinili ih zadovoljnim, podmladjenijim, smirenijim. Trudimo se da ispunimo zahteve i zelje nasih vernih potrosaca, ostajemo otvoreni za predloge, sugestije i kritike.

Za mnoge neupucene potrosace to koliko su etericna ulja visoko koncentrisane materije govore sledece cinjenice – da bismo dobili 1 litru etericnog ulja lavande potrebno je oko 250 kg svezeg cveta, a da bi dobili 1 litru etericnog ulja maticnjaka potrebno je izmedju 3.000 – 6.000 kg svezeg cveta!

Bavimo se kako trgovinom na malo tako i trgovinom na veliko, nase proizvode izlazemo, nastupamo na raznim manifestacijama sirom zemlje i inostranstva (sajmovima,simpozijumima,konferencijama…) cija je tematika upoznavanje sa aromaterapijom i zdravim stilom zivota sa ciljem postizanja ravnoteze, harmonije pomocu ocaravajucih mirisa organskih ulja. Postujujemo vladajuce standarde i uslove proizvodnje, nastojimo unaprediti sredstva za proizvodnju prateci trendove, ulazemo u isplativiju i optimalniju mehanizaciju. Bitno je naglasiti da su svi nasi proizvodi bioloski dobijeni bez vestackih dodatka sredstava za zastitu, zemljiste na kojem se nalazi zasad takodje nije tretirano navedenim sredstvima. Iako je kolicina dobijenih proizvoda u velikoj meri uslovljena klimatskim uslovima (padavinama,temperaturom…), ima sezonski karakter kao i ostale poljoprivredne proizvodnje i sa sobom nosi prisutan rizik, za sad angazovanjem, trudom i radom stalnih i povremenih sezonskih radnika postizemo kvalitetan i zadovoljavajuci prinos.