Siempre viva
plantaže
Ekološko bilje gajimo na crvenoj kamenitoj zemlji
između planinskih masiva
O našim plantažama
Ukoliko uporno tragate za prirodnim eteričnim uljima pouzdanog proizvođača i proverenog kvaliteta nastalim iz lekovitog, aromatičnog bilja, raznovrsne namene, a nestrpljivi ste u postizanju pozitivnih rezultata upoznaćemo Vas sa plantažom SIEMPREVIVA. Navedena plantaža je pozicionirana u blizini Niša, prema Pirotu, u podnožju Suve planine, klima podseća na mediteransku čime smo stekli odlične uslove koji pogoduju gajenju raznih vrsta biljaka za koje smo se opredelili. Poslujemo od 2012. god., uz ulaganje, trud, inovacije i rad, površina naše plantaže se povećala i trenutno raspolažemo sa 24 ha, sa tendencijom daljeg širenja. Konstantno razmatramo mogućnosti za uvođenje novih vrsta lekovitih bilja, smišljamo recepture za nove proizvode. Kako se bavimo uzgojem raznih vrsta bilja, među kojima su najdominantnije površine pod smiljem, lavandom, matičnjakom, kamilicom, vreskom i mnogim drugim raspolažemo sa raznovrsnim eteričnim uljima, maceratima i hidrolatima kao nus proizvodima, podstaknuti rastom potreba za navedenim proizvodima stalno tragamo za inovacijama.
Razvoj
Prvih pet godina postojanja Siempreviva je svoje proizvode plasirala na Evropsko i Americko tržište, međutim, primetivši nedovoljnu zastupljenost istih na domaćem trzištu bazirali smo se na zadovoljavanje potreba domacih potrošača, njihovo upoznavanje sa prirodnim proizvodima neophodnih svakom domacinstvu. U paleti nasih proizvoda zastupljena su ulja razlicitih namena, svojstava i dejstva, odredjena se koriste u svrhu lepote, pojedina su pogodna za prociscavanje disajnih puteva, za smirenje, za prehladu – prijatnih i osvezavajucih mirisa. Razlikujemo oralnu, dermalnu i inhalatornu upotrebu etericnih ulja.Celokupan proizvodni proces odvija se u nasoj destileriji uz obavezne kontrolne preglede kako bismo svojim klijentima i potrosacima obezbedili kvalitet i sigurnost, ucinili ih zadovoljnim, podmladjenijim, smirenijim. Trudimo se da ispunimo zahteve i zelje nasih vernih potrosaca, ostajemo otvoreni za predloge, sugestije i kritike.
Bavimo se kako trgovinom na malo tako i trgovinom na veliko, naše proizvode izlažemo, nastupamo na raznim manifestacijama širom zemlje i inostranstva (sajmovima, simpozijumima, konferencijama…) čija je tematika upoznavanje sa aromaterapijom i zdravim stilom života sa ciljem postizanja ravnoteže, harmonije pomoću očaravajućih mirisa organskih ulja. Poštujemo vladajuće standarde i uslove proizvodnje, nastojimo unaprediti sredstva za proizvodnju prateći trendove, ulažemo u isplativiju i optimalniju mehanizaciju. Bitno je naglasiti da su svi naši proizvodi biološki dobijeni bez vestačkih dodatka sredstava za zaštitu, zemljište na kojem se nalazi zasad takođe nije tretirano navedenim sredstvima. Iako je količina dobijenih proizvoda u velikoj meri uslovljena klimatskim uslovima (padavinama,temperaturom…), ima sezonski karakter kao i ostale poljoprivredne proizvodnje i sa sobom nosi prisutan rizik, za sad angazovanjem, trudom i radom stalnih i povremenih sezonskih radnika postizemo kvalitetan i zadovoljavajući prinos.
Za mnoge neupućene potrošače to koliko su eterična ulja visoko koncentrisane materije govore sledeće činjenice – da bismo dobili 1 litru eteričnog ulja lavande potrebno je oko 250 kg svežeg cveta, a da bi dobili 1 litru eteričnog ulja matičnjaka potrebno je između 3.000 – 6.000 kg svežeg cveta!